Salata de leurda

de Dana Cristea - pusikmea in Salate, 27 Mar 2011 | 9015 vizualizari

 

Se mai numeste si aiurda, usturoita, usturoi salbatic, usturoi de padure ori usturoiul ursului.
Principala proprietate a leurdei este aceea de a curata organismul. De la stomac si intestine, la ficat si vezica biliara, la vasele sanguine, la sângele nostru în general, leurda este "detergentul" corpului uman. Este pacat sa nu profitam în fiecare primavara de virtutile acestei plante, urmând o cura de 4-6 saptamâni.

 

INGREDIENTE

  • o mana de leurda
  • sare
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de leurda:

Spalam sub jet de apa rece frunzele de leurda, le rupem cozile, apoi le taiem nu foarte marunt, in fasii de 3-4 cm, dupa care stropim funzele taiate cu zeama de lamaie si punem sare dupa gust.

Se poate servii simpla sau alaturi de felul 2.

TIPS-URI

1

frunzele proaspete se consuma primavara, intr-o cura de 3-4 saptamani, fiind amestecata cu diferite preparate culinare: salate de cruditati, supe, ciorbe, piure (in asociere cu urzica vie), galuste, chiftele, perisoare, cartofi, tocane cu carne, avand atat rol decorativ cat si condimentar foarte gustos, in locul usturoiului;

2

 taiate marunt, frunzele se consuma ca aperitiv in amestec cu frunze de patrunjel verde; se pun pe felia de paine cu unt, margarina, branza sau cascaval ras, adaugand cimbrisor, boia de ardei si piper macinat;

3

salata din frunze proaspete, consumata inainte de mesele principale pe tot sezonul de primavara, are un rol evident in oprirea procesului de imbatranire;

4

 in stare uscata, frunzele se presara pe diferite mancaruri, in amestec cu patrunjel si ceapa, avand efect de condiment deosebit de gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Dana Cristea - pusikmea 1

28.03.2011, 18:42

mirela, nu are gust foarte puternic de usturoi, are atat cat trebuie, nu stiu cel putin mie asa m-i se pare

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:41

asa este gustul e usor perceptibil e cea mai gustoasa din cate am mancat vre-o data

Dana Cristea - pusikmea 1

29.03.2011, 08:37

mamaieelena si mie imi place cel mai mult, dar acum nu o pot manca pt ca am probleme cu fierea ....si cand o sa termin eu regimul dispare si ea.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de ton cu porumb